Människovärde

En man hade en föreläsning för ungefär 500 ungdomar. Han tog fram en 500-lapp och frågade: ” Är det någon som vill ha den här?” Alla räckte givetvis upp handen. Han knölade ihop den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen igen. Han stampade på den och frågade samma sak. Alla räckte återigen upp handen. Då sa han: ”det här ska ni ta lärdom av, för hur ful och smutsig någon än är eller kan känna sig så har han eller hon fortfarande samma värde”.

Livet kan se väldigt olika ut för olika människor. En del av oss lever ett liv och har allt man behöver och mer därtill medan andra har fått kämpa mer och en del har en daglig kamp för att överleva dagen. En del upplever glada dagar medan andra just nu möter sorg och förtvivlan. Oavsett var i livet vi befinner oss och oberoende av hur livet ser ut eller hur vi känner oss, har var och en av oss ett mänskligt värde.

Ibland kan det vara viktigt att påminna sig själv om att alla människor du möter oavsett livssituation förtjänar att bli bemötta med respekt. Låt oss vara människor som ser andra och som lyfter andra.

Jag får ibland känslan av att vi pratar väldigt mycket om vad vi ska bli och vad vi ska göra. Vi lever i en tid då det finns oerhört många olika valmöjligheter och man är fokuserad på att hela tiden prestera sitt bästa. Därför skulle jag bara vilja påminna dig om att Guds kärlek är villkorslös. Du är älskad för den du är, inte för vad du gör eller för vad du har.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Människovärde

  1. Annicka Rydström skriver:

    Som vanligt har du helt rätt! Vi lever i en tid när man inte bara vill pressa sig själv utan också pressas av andra. Att bara stanna upp och tänka på allt man har runt omkring sig kan vara väldigt nyttigt. Jag gillar din påminnelse, ska försöka komma ihåg att tänka på det lite oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *