Inte igår, inte imorgon, men idag…

Sommaren är en tid då många reser lite mer än vanligt. Man besöker sina favoritställen och man upptäcker även nya platser att tycka om. Jag kommer ihåg en sommar när jag och mina systrar var små och vi som familj bilade i Sverige. Jag minns inte exakt hur många mil vi åkte den sommaren, men det var nog en hel del.

När vi var små och åkte bil blev det en hel del bråk i baksätet. Jag minns vid flera tillfällen att speciellt pappa höll på att bli ”tokig” på oss, då vi nöp varandra, retades och höll på…=) Mamma blev säkert även hon irriterad men det är inget jag minns, plus att hon alltid har haft hur mycket tålamod som helst med oss. Det är något som jag verkligen beundrar henne för.

För att minska bråk hade iallafall mamma och pappa  köpt kartböcker till oss alla tre och överstrykningspennor. Så att vi kunde hänga med i kartböckerna och hålla oss sysselsatta under resans gång. Vad jag kommer ihåg så fungerade det över förväntan. Jag minns att vi satt där och jämförde med varandra vilka platser vi hade åkt förbi och vilka vi snart skulle komma fram till och hur långt det var kvar tills vi skulle stanna osv. Vi hade helt enkelt fullt upp.

När man åker genom Sverige så upptäcker man att det finns så många vackra platser. Och jag som är en drömmare av naturen, drömmer mig ofta bort och funderar på hur det skulle vara att bo i en större stad, eller kanske vid kusten, eller varför inte på landet, eller kanske till och med i ett annat land. Ja ni hör ju hur tankarna kan snurra =) Jag är iallafall av den övertygelsen att jag tror att det kan vara ganska så bra att komma iväg lite och andas lite ny luft och få lite nya perspektiv på tillvaron. Ibland är det lätt att bli hemma blind, men efter en tid på en annan plats eller med andra människor kan man bli påmind om hur mycket man har att vara tacksam över. Många saker kan lätt tas för givet och det är lätt att man glömmer bort att uppskatta det man faktiskt har. Jag försöker  tänka att varje ny dag är en gåva, vi vet inget om morgondagen och gårdagen kan vi inte förändra. Men här och nu kan vi påverka!

Låt oss förvalta det vi har fått, och sätta värde på de människor vi har i vår närhet. Drömma och planerna är absolut en viktigt del av livet, men att våga vara där man är och att vara helhjärtad i det man gör är kanske ännu viktigare och modigare. Trots allt blir ju framtiden en konsekvens av de beslut och vägval vi gör idag. Ibland är livet lätt att leva, ibland kräver livet av oss att vi måste ta på oss arbetshandskarna och lägga ner tid och arbete på våra relationer. Låt oss inte vara rädda för att ge av både  vår tid och vårt engagemang, för det kommer att löna sig i längden. Gräset är inte grönare på andra sidan!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inte igår, inte imorgon, men idag…

  1. Louise Bylund skriver:

    Hej söt! Så bra skrivet, håller med!!! Kram!! 🙂 ❤❤❤❤

  2. jenny skriver:

    Ja som alltid fina och kloka ord!! Tack!

  3. Annicka Rydström skriver:

    Jag saknar dina blogginlägg Anna! Jag hoppas att ni mår bra och att jag snart får ta del av dina kloka ord och tankar igen

  4. Anna skriver:

    snart så kommer dom igen… ska bara försöka få lite ordning på vardagen igen… =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *